Известие

Collapse
No announcement yet.

Моля за малко помощ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Моля за малко помощ

Здравейте, много съм си харесал една 156-ца, която съм виждал само на снимки и ми предстои да я видя на живо и евентуално да я купя. Колата е внос от Швейцария и уж е добра. Никога не съм имал допир до италиянска кола, само съм чувал това-онова за тях. Нещата които ме притесняват са следните:
    1. Колата е с 1.6сс мотор, това проблем ли е? Принципно мен ме устройва кола с по-малка мощност, но съм чувал за някакъв боксер мотор при Алфа който не бил за препоръчване, този редови ли е?
    2.Колата ми е обявена за 1999г но ми се струва, че няма AIRBAG за пасажера(снимката е малко неясна,може и аз да не виждам,но така ми се струва)
    Благодаря Ви предварително и се извинявам за малко глупавите въпроси, но Алфите са ми крайно непознати, обаче съм харесал 156-цата и ще скачам в нея.Ако може да ме посъветвате какво да погледна при огледа ще съм ви безкрайно благодарен!

1. 1.6 е малък мотор за това купе
    2. Така изглежда интериор с пасажерски airbag
    http://www.alfaromeopress.com/download/ ... -3-571.jpg

Comment

Аз на снимки вече не вярвам!
      Миналия ден гледах снимки 156 СВ и бях възхитен, тичам до банката тегля пари, тичам при колата и като я видях, бях отвратен !
      Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
      159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
      NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

1600цц ще ти се стори слабичко наистина, ще ти гори доста.....
        но ако си спокоен шофьор - а никой алфист не е такъв - .. то ще станеш неспокоен, ще я презориш .... и най много да я счупиш

иначе ак ое внос от италия, може да е и 2000та година че и по нова, и пак да няма пасажерски еърбег
        '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
        '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
        '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

повярвай ми! по добре си земи по-голям мотор,ще ти гори същата работа,същите кинти за поддръжка,апък на 1600 като пуснеш климата и тря на байра на 2-ра /то аз на мойта и се ядосвам,че малко трудно се наема докато изпреварвам.../ . истината е или 1.8 или 2.0,не си мисли,че ще ти излезе по евтина колата ,но както си решиш избора е твой,но си мисля,че ще съжаляваш.
          Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Първоначално публикувано от valjo

иначе ак ое внос от италия, може да е и 2000та година че и по нова, и пак да няма пасажерски еърбег
            какъв е този феномен
            2000 г. 1,8 TS

Comment

Ако си свикнал на яко каране вярно,че 1,6 ще ти се види слабичка.Но общо взето мотора си е приличен,има тяга и върви много повече от аналогичните мотори на Опел ,VW,Рено,Пежо ит.н.Вярно при екстрено изпреварване трябва да изключваш климатроника.Що се отнася до разхода моята 1,6 гори 9-9,8 на градско и 6-7 извън.Има и разлика в данъците в полза на по-малкия мотор.

Comment

Аз препоръчвам 1.8. Може и 2.0. Това че няма еърбег пасажерски е най малкия проблем. Гледай може да я закараш и на диагностика. Ако поскърцва отпред всичко е наред . Ако клати леко оборотите също няма да се плашиш и така.........
                "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                К.М.

Comment

Re: Моля за малко помощ

Съгласен съм с изказванията на колегите преди мен ...

Първоначално публикувано от vendinga
                  Колата е внос от Швейцария и уж е добра...
                  Колите от високите части на Европа, ежегодно са подложени на обилни снеговалежи, респ. са МАЛтретирани с луги, химикали и др. гадости ... Исках да кажа - обърни внимание за наченки на ръжда по калници и прагове

Първоначално публикувано от valjo
                  ... но ако си спокоен шофьор - а никой алфист не е такъв - .. то ще станеш неспокоен ...

Comment

Първоначално публикувано от malex
                    Ако си свикнал на яко каране вярно,че 1,6 ще ти се види слабичка.Но общо взето мотора си е приличен,има тяга и върви много повече от аналогичните мотори на Опел ,VW,Рено,Пежо ит.н.Вярно при екстрено изпреварване трябва да изключваш климатроника.Що се отнася до разхода моята 1,6 гори 9-9,8 на градско и 6-7 извън.Има и разлика в данъците в полза на по-малкия мотор.
                    Абсолютно съм съгласен с колегата и не мисля, че е чак толкова слаб този двигател на това купе /особено за човек който не е рацер/. Вярно е че иска обороти за да върви, но все пак си има душа.
                    А за разхода по мои наблюдения все пак е по-малък от по-големите двигатели/. Повече от 12,5/100 в Пловдив не можах да докарам, при положение, че съм тръгвал на ръчка на всяко кръстовище и до 3-та почти не стигам. А тук чета за къде по-високи стойности.
                    Ако е с по-стария двигател е с метални колектори и отделно МПХ и комп под жабката, според мен е по-лесно за поддръжка.
                    FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
                    LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
                    LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
                    LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
                    ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
                    LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.

Comment

Първоначално публикувано от wwweb
                      1. 1.6 е малък мотор за това купе
                      2. Така изглежда интериор с пасажерски airbag
                      http://www.alfaromeopress.com/download/ ... -3-571.jpg
                      Малко спам Някой има ли го това радио като на снимката, много интересно изглежда
                      Alfa Romeo GT '04 2.0 JTS Selespeed Distinctive
                      Alfa Romeo 156 '98 1.8 T Spark - EX

Comment

Working...
                      X